4 kommentar(er)

Forum: Her kan du skrive din kommentar (klik her)

2021.01.12 Skrevet af Bente Steffensen
Kære Bente Steffensen og Ok Klubberne


Jeg tillader mig at skrive til jer for at fortælle om en koncertfilm, der er skabt som en gave til landets ældre medborgere. Den er lavet som en anerkendelse af de ofre særligt denne befolkningsgruppe har måttet gøre under landets nedlukning og fortsatte krise.

Jeg håber at I kan hjælpe filmen videre til medlemmerne i OK-klubberne, så så mange som muligt får glæde af den.

Koncertfilmen Den sidste turist i Europa er optaget i Glassalen i august 2020, da Danmark kortvarigt åbnede op for koncerter igen. Den er skabt som en hyldest til befrielsen i 1945, og er en gave til de ældre medborgere, der har givet de største ofre i det sidste års isolation.

Med en række swingende, musikalske numre fra tiden omkring 2. verdenskrig og befrielsen føres publikum ind i en støvet verden af tobak og fortrydelse, håb og granatchok. Det er en musikalsk rejse gennem et krigshærget Europa – og til en verden af i går, der på forunderlig vis minder om verden af i dag.

Koncertfilmen kan ses på youtube og via linket her:
https://youtu.be/RGIXy9eqT0U

Mens de tre sangerinder, Andrea Pellegrini, Signe Asmussen og Tuva Semmingsen forberedte forestillingen, gik det mere og mere op for dem, at mange af sangene fra 30’erne og 40’erne havde fået en hel ny relevans. Det fortæller de om i en podcast, som kan høres her: https://www.spreaker.com/show/den-sidste-turist


Jeg håber at så mange ældre som muligt får lejlighed til at opleve koncertfilmen, der er skabt særligt til dem i denne svære tid.

Mange venlige hilsner

Stine Rejnholdt og holdet bag Den Sidste Turist i Europa
Skrevet af Steen Bluhme
Hjemmesiden er opdateret 20/2-2020
2019.09.11 Skrevet af Steen Bluhme
Hjemmesiden er opdateret 11/9-2019
2019.01.30 Skrevet af Steen Bluhme
Det stærkeste foredrag vi nogen sinde har haft
Om klubberne
Oprettet af ok-klubberne-aarhus.dk 29 jan, 2019 08:53:49

Vi havde i mandags (21/1-2019) et af de stærkeste foredrag vi nogen sinde har haft, Den unge mands navn var Nicklas Funch, han er leder af veteranhjemmet Frederiksberg i København og i øjeblikket også for det i Brabrand. Han er et fantastisk menneske, fortalte om sit liv som udsendt soldat og som var kommet hjem med sår på sjælen fortalte om sine oplevelser, det var meget stærkt og alle fik noget at tænke over og tage med hjem.

”Skal vi sende vores unge mennesker i andres krig?”

Hilsen

Birgit Klinke
Mandag 21. jan 2019
Leder af Veteranhjemmet i Brabrand, vil fortælle om Ideen til at etablere Veteranhjem i Danmark, som opstod blandt nogle af de soldater og marineforeninger, der gennem mange år har arbejdet for at værne om det kammeratskab, som blev skabt under tjenesten i udlandet.
Fælles for alle de soldater, som har været udsendt, er at de alle er velkommen på Veteranhjemmet. Vi yder alt den støtte og hjælp til dem, deres familier og de pårørende, som det er muligt. Samtidig skaber vi et fristed, hvor der er plads til alle, uanset om de har en diagnose, eller om de bare har brug for en kop kaffe og en snak.